Friday, October 15, 2010

Hari-hariku terus berlalu...

15/10/10 _7.30am

 Hari ni hari jumaat,awal pagi aku dah ader kat ofis...x buat aper,layan blog yg baru nak bernyawa...x tahu nak isi aper lagi...rakam sket aper yg terbuku pagi ni...
 Selalunyer aku yang akan hantar en.suami ke tempat kerja,tp biler ader request nak hantar...i loike...sekurang2nyer x penat...hari2 drive memang memenatkan tapi nak buat macamaner kami share transport...save minyak.Nasib baik ofis aku ni beroperasi lebih awal,almaklumlah courier services...linehaul turun pagi subuh.
 Turun dari kereta macam biasa,salam & berciuman...hadiah di pagi hari,semangat untuk aku...actually dah lamer x praktikkan...terukkan,anak baru satu...kahwin baru masuk 4 tahun...tp boleh lupe rutin yg kami lakukan dari seawal perhubungan yg terjalin...sgt bahayer...tu lah org kater,org pompuan biler ader anak...anak dulu dari suami...aku salah sorang.
 Nasib baik sedar awal...tu pun setelah en.suami dah muler pandai merajuk,cemburu pada buah hati kami_ahmad danish iman_lawak...ngan anak pun leh cemburu.Tapi kalau dapat isteri macam aku mmg lah...hati batu,kepala batu...dier lar kater...admit,mmg aku degil betul tambah lak kalu bukan salah aku...sah-sah kene sound balik...aku kesah aper...mak aku selalu kater berdosa "sound" laki...tp anak dier ni sgt suker melawan,bukan aper...kadang2 dengar cerita suami dera isteri aku jd terlalu berhati2...x ader ruang sikit pun aku bagi untuk org lelaki guna kuasa melampau pada org pompuan lebih2 lagi pada isteri...
 Alhamdulillah...buat masa ni en.suami sangat bertoleransi dgn aku...bukan sebab duduk dgn mak..before ni kami pernah tinggal sendiri alhamdulillah...so far kalau bertekak pun x pernah lah sampai sepak terajang,gadoh...biaserlaa...lidah lagikan tergigit.Lebih pun member buat muka...paling kuat "pulaukan"aku...haaa...bab pulaukan yag sedih tu...nak pujuk ego besar...x pujuk tido sorang...huhu...dulu laa...skang,semakin hari semakin panjang usia perkahwinan,kami pun bukan makin muda...org tua2 kata belajar dari kesilapan...kami terus perbaiki...dan pada kami mmg kami perbaiki...tapi belum memadai...hmmm...semua org lakukan kesilapan kan...
 Yang penting kami berusaha...sungguhpun macam tu masih ader yang x mahu suka,x pernah suka...dan x akan suka....wallahua'lam...

Coretan :Syah@zrin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...