Thursday, August 16, 2012

Selamat Hari Raya - Bhgn.3.

  Selamat Hari Raya sumer...ahahaha...bhgn.3 ok...(poyo giler).Sumer org mesti sebok dgn persiapan ker...SA alhamdulillah..sumer prepared,agak awal tahun ni sebab banyak bende nak kene buat so x leh last minit.Ni kali SA nak citer pasal kuih raya.Kuih raya tahun ni 2 jenis SA order...sebab biskut dorang sedap...menarik..murah pun iye...mmmm,sebab dah x der masa nak buat cookies lagi (sebab dlm palnning ader 2 jenis lagi x siap2) tahun depan sumer kuih2 ni akan masuk pasaran "HARI RAYA 2013".

"Oven kecik yg sgt berjasa"

"Cornflakes Cookies"
"Almond Biscotti "

"Almond London "

"Blueberry tart - order from office mate"

"Cornflakes Oat-order from office mate"

"Cornflakes Oat"

"Kueh Gunting....My Favourite,buat sendiri gak"

  Semangat + mmg berniat tahun ni nak buat kuih = banyak dah kuih,saper nak makan...SA bukan buat utk makan sendiri.Sebab sedari masih SA bujang lagi,buat kuih raya dah jadi rutin tahunan SA.Setiap tahun SA ngan adik yg paling Bongsu paling sebok siapkan kuih raya.Kekadang dalam x sedar kuih kitorang sampai 7-8jenis dah siap....main buat jer.Mom x pernah susah2 pasal kuih raya sejak SA tau cemana nak baking.Lagi pulak SA sgt teruja dgn kek ke...cookies ker...aper2 hal pun dlm soal memasak.

  Pendekkan citer...sejak SA kawin sampai laa ni ha...ini 1st tim SA start buat kuih raya semula,bukan aper..sajer.Dah lama sgt x asah skill buat biskut raya,walaupun sebok dgn ofis tp SA masih adakan masa utk buat kuih raya.Memang dah niat dari awal puasa...SA nak buat kuih sendiri.Asalnya SA nak bisnes kuih raya tahun 2012 ni...tp silap perkiraan...so SA buat utk  mom,adik2 and sendiri jer.Jadilahkan...daripada x ada.

  Kalau sempat sebelum raya SA nak siapkan kerepek bawang ngan cornflakes madu...barang2 dah beli...cuma sebab rumah belum siap "operasi pembersihan" maka SA tangguhkan dulu kerepek bawang ngan cornflakes madu SA tu.Insyaallah...berkesempatan dapatlah dorang rasa kerepek bawang SA.1st time mencuba nak buat.

  Kalau jadi...boleh buat jualan....hehehe....SA kan mmg planning nak bisnes,so kene concentrate pada SA punyer "aim" lah kan.Insyaallah...kalau di-izinkan.Amin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...