Thursday, August 09, 2012

"Selamat Hari Raya..."

" dah siap gantung kad raya..."

  "  Selamat Hari Raya  "...giler awal kan...ader lagi 1 minggu lebey nak raya kot.Hehehe...saja,mood raya dah sampai...menu raya pun dah ronda2 dalam kepala...puasa cukup ker...?...ahah...tahun ni x dapat la nak penuh...SA "keguguran"pertengahan Jun hari tuh,(lupekan kes keguguran sebab SA belum nak share lagi)so mmg x dapat nak puasa on the beginning,ni pun baru dapat 3hari berpuasa..alhamdulillah dapat jugak mengerjakan ibadah puasa tahun ni dan yg paling mengujakan..sebab anak SA berpuasa.

  1st and 2nd day dia x ler berpuasa,sebab SA x rasa dia boleh berpuasa...kecik lagikan.Baru 5 tahun so mmg x rasa nak ajar dia berpuasa (SA start belajar puasa umur 4 tahun),kebetulan adik SA,Ikin balik kampung berpuasa kat sana dgn family mertua.Biler hari ke-2 dia balik anak dia Tasya yg sebaya anak SA berpuasa dari awal lagi dah rupenye,dan yg paling teruja...dia relax..x mengadu lapar,haus ker...g pasar ramadhan Ikin yg agak terlebih2 risau anak cam x kisah tgk makanan.Mungkin faktor umur kot...nafsu keinginan belum ada,dia cume teruja dapat berpuasa.

   Hari ke-3,SA puasakan anak SA...masa kat ofis hati terdetik gak...Danish iman ni mau bukak puasa jap g...sebabnyer pepagi dia mesti serapan...mesti kelaparan.Tapi sgt ajaib...dia masih berpuasa sampai ke petang...dan alhamdulillah walaupun x penuh...dia masih berpuasa sampai hari nih...cuma last weekend hari tu SA yg x bagi dia puasa...sebab nak berjalan cari barang untuk persiapan raya...so pontenglah Danish 2 hari lagi.

  So SA mcm sgt happy..1) anak SA boleh berpuasa...2) dia x merungut biler kene puasa 3) anak SA dah besar rupernyer.Terharu sgt...sampai hari ni SA rasa bertuah jadi Mummy...dan berterima kasih pada adik SA,Ikin dan mama SA...Pn.Ruzai,sebab jaga anak SA dgn baik dan dgn ajaran nilai2 yang baik...kalau SA hantar ke pusat jagaan belum tentu lagi SA sedar anak SA dah besar macam ni.Cuma nakal tetap di tahap yg sama...x leh nak buat ape lah...Hero SA tuh...


"Mama luv's u so much...so does everyone.."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...