Monday, August 13, 2012

Selamat Hari Raya - Bhgn.2....

  Sambungan entry Selamat Hari Raya - Bhgn.2 (sila muntah),tgk..betapa terujanye SA dgn raya tahun ni.Risau pun ade gak sket...iya lah..kan org cakap "suke2 tu tanda nak berduka"...mintak dijauhkan...insyaallah,bukan aper...2tahun SA x merasa shopping utk raya.Tapi bukan lah alasan tu tiket SA nak shopping x ingat dunia gak.Cuma seronok tahun ni bukan setakat raya...sumer lah sekali...hati SA senang sikit tahun ni.Kite lupakan soal senang hati SA k...sebab Sa nak citer pasal langsir raya SA lak.LANGSIR RAYA OK...

" Outer & Inner untuk 5 tingkap "

  Teruja x tengok langsir SA...korang harus lah x,yg lebih op cos SA,da 5tahun SA kawin....sekalipun x pernah terlintas nak berlangsir bagai,beli siap pun x...apatah lagi nak menempah.Sebab masa kawin dulu SA amik langsir complete ngan cadar dari mom.Masih elok dan cantik sebab SA pakai time2 raya jer...nak naikkan mood raya kan.

  Tahun ni sebenarnya SA x terpikir langsung nak cari langsir ker..nak tukar ke..sebab langsir lama tu ada kan...tp kalau dah kiri kanan depan belakang SA dok "update" langsir baru bagai...SA mcm teruja lak.Pepagi Ahad tu dgn x semena2 bgn tidur...siap kejut anak ngan laki bangun awal menerjah Kamdar...kul 11.30pg SA dah sampai(2minggu x rehat lagi dari shop-anak pun dah serender).Sebab first time mencari langsir kan..so agak x pandai tgk harga,berkali2 gak lah tepon mom kat umah...cemana..cenggini..begitu...begini..habes situ..habes sini...pukul 2ptg SA kuar dari Kamdar Klang dgn menjinjit 2 beg plastic.Jalan dengan tersenyum...realy obvious ok....sebab en.suami tegur,"misi selesai dah...senyum mama dapat langsir baru...tp x perlah...untung2 10tahun lagi baru shop utk langsir."..perli kah..lantak..da bayor pun.

  SA sgt kedekut sebenarnya...tp tahun ni alhamdulillah rezeki ada sikit,mmg niat nak shopp utk raya...tp bukan nak shopp gegiler...cuma,sekadar yg SA niat kan(Cheh..siap berniat...nazar ker.eheheh).Yg penting masing2 ingat tanggungjawab masing2.Yang dulu di dulukan,Sa ada tanggungjawab utk kuarge...En.Suami pun ade tanggungjawab dia pada kuarge..dan alhamdulillah...masing2 faham.

  Ok sekelian...Selamat berbuka puasa...(x habes lagi entry raya ni...selagi x umum biler raya la gamaknyer...)

"untuk dapur - 1/2 window"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...