Thursday, December 30, 2010

Time Sekolah

  Owhhh No....gambar sekolah...thanks to Emmi Farizan sebab rajin mengorek gambar2 lama untuk tatapan kami semua.Hampir lupa saat indah macamni.Tetiba bukak facebook...i kene tag...woww...school pic...so excited....realy ok...Abeh...da berbelas tahun meninggalkan zaman persekolahan sampai do kelas aper pun aku x ingat....aku rasa kalau dak Emmi tak tuli kelas apa kat gambor2 tu aku pun tak tau yang gambar2 tu gambar tingkatan berapa...n kelas apa...tp jgn x tau...bukan aku jer hilang ingatan,most of us pun tertanya...erk...dulu kita kelas aper aaa...erk...ni tingkatan berapa....hehe...moh kita view gambor....tenkiu to my fren....

**Class 2N**


**class 3N**


**Class 5L**


**ni siyes da lupa masa bila...tapi siyes happening**


**aisyah,cidazam & sitihana**



  Haa...gambar yang last tu aku selitkan untuk ingat kembali zaman sekolah aku yang sgt best...kitorg not realy popular tp boleh tahan laa....kitorg bertiga sgt rapat dulu...suatu ketika dulu la...ekceli kitorang berempat "azean yan'z"...tp dia suker  ponteng kelas,so time amik gambar dia selalu missed.Missed that moment....owhh...airmata x terbendung lagi...chow...

Monday, December 27, 2010

Game

  Lama aku x apdate blogg aku,sakit...sakit MALAS...bila sakit malas da dtg macam tu la...nak wat auto update pun malas....hehe..aku mmg cam tu,kalau dtg rajin...rajin lerr sgt.

  Entry kali ni game,korang biasa main game?...suker...?...sampai leka x siap keje...?...hehe...aku biasa macam tu...so kalau ada game menarik jgn introduce kat aku...korang akan nampak aku sentiasa dgn game tu dn selalunya aku susah nak rasa jemu..tapi x lah aku ni sampai jadi pengunjung kedai game...yang tu x pernah,segila2 aku dgn game x lah sampai enter kedai game...kalau korang terjumpa aku kat kedai game sebab aku masuk karaoke jamban...MENYANYI...hehehe...

  Selalunya aku suka main game application kat pc jer...biasanya aku main spider solitaire,x pun minesweeper...lagi satu bubble...yang nni aku download internet...korang tau mana aku start main bubble?...hp sony ericson....he...ketagih ok...until now aku x pernah busan.Siap amik code paste kat blog.Kalau boring2 leh layan...


**spider solitaire**


**minesweeper**


**bubble game**

  Baru2 ni main game kat facebook...kat facebook kan populer dgn game farmville...fishville...poker and what so ever game lah...dan aku x pernah berminat...tetiba aku tengok en asben layan one of this game...CityVille...aku bising la gak sebab dia leka...selalu gak gaduh(aku yang [lebih2 sebenarnya)...nak jadi cerita..one day yang boring kat opis,aku layan jap...kul 12.30 time tu kot...layan punya layan..erk,game ni mmg best...tengok jam...makaii,sampai kul 4.30petang aku baru sedar.Kerja pending...lepas tu...terus...sampai laa aku layan,tapi before that aku siapkan kerja dulu,pastikan everything settled,pastu baru main game...kalau x konferm kerja aku pending banyak....ni lah penangan GAME.hati2 tau...ngehngehngeh..


**City Ville**

**Ni Bandar aku...semangat siot...huahuahua**





  

Wednesday, December 22, 2010

Kelambu

  Korang pakai kelambu x?...korang rasa sekarang ni ada orang pakai kelambu lagi x?...aku rasa last aku pakai kelambu masa tu umur aku 11 tahun,pakai kelambu untuk elk nyamuk kan?...kengkadang kitorang adik beradik buat main camping2,kan kelmbu tu macam khemah,cuma dia besar kan...main askar2 pakai kelambu tu...gilo..kengkadang naik gak la bulu ayam kat belakang badan gara2 min dalam kelambu..aper tidak...kan kelambu dulu2 sangkut guna tali...bila dah "berperang" sangat,habehler tercabut tali...masa tu mom tukar jadi hijau...piappp...da  berbirat kakitangan...ader aku kesah...

  Skang,aku cari kelambu...da lama dah,satu pasal aku x tahan nyamuk...alergi,aku dengan Danish sama jer,kene gigit apa jenis serangga bisa bila dah gatal2 menggaru x hengat...lastly...kulit mulalahberbintat2,pastu kesan parut sana sini...nak pakai ridsect ker segala jenis penyembur aku sakit kepala...pakai ubat nyamuk,aku resdung...aku boleh bersin x berhenti kalau pakai ubat nyamuk...tp skang mana ada jual kelambbu macam dulukan?...ada  la kelambu pesen baru,macam kemah...kene cucuk2  besi mom aku jual...harga...RM150...pk banyak kali gak la nak beli...tu yg sampai x berbeli.

  Last week,mom g Kedah,rombongan HR Marketing...rombongan cik kiah cek jah melawt kilang susu kambing ke Alor Star...dah kata rombongan ker Utara x lengkap kalau x singgah Padang Besar...kat sana jual macam2 kan...aku suh mom beli seluar jer...seluar kembang tu,kalau murah...dlm mom ronda2..terjumpa kelambu canopy...harga RM30,aku x melepaskan peluang membeli...yer lah kengkawan...RM30...daripada aku berhabes RM150...silalah tengok...kalau berkenan,next year aku beraya ker utara...korang nak leh lah order...tp aku amik untung sket yerk...duit minyak ngan tol kene kira...huahuahuaa...

**kelambu dulu2,camni lah rupenyer**

**kelambu RM150**

**kelambu RM30 shj...**

**ni kelambu yg aku kirim...tengok dak bujang aku paling teruja...khemah dia cakap...selesa tau..**

  Next year,balik Utara...aku nak tambah lagi 2 ker 3...so saper2 yg alergi gigitan serangga cam aku,dtg umah aku...aku ediakan kelambu...selesakan...kan...kan...kan...





Airod Family Day dan Aku Frust...

  Korang mesti pelik kan...mana ade org x happy time2 "family day"..kan...kan..kan...tp korang mesti setuju ngan aku yang korang akan frust kalo pegi family day tapi camera rosak....harus aku frust...korang oso cenggitu kalau x ada camera...camana nak amik gambar?..aku nak hapdate blog...aku nak tunjuk gambar en.asben yg terrer main game...aku nak tunjuk keseronokan anak aku....aku nak tunjuk memek muka bila belon dia putus tali pastu terus hilang terbang ke awan...waaaaaaaa.Hari tu sungguh x ceria pada ku...dalam perjalanan aku muram....camera rosak,x perasan...da dlm kete baru perasan,konon2 testing nak amik gambar...snap la gambar en.asben tengah drive...tp ku tengok hasilnya mengecewakan...harus ku bersedih.

  Sebelum pegi mmg pinjam camera dgn adik ipar aku,Ijan...Ijan dok suggest..."kak long bawak ler web cam ni sekali...camera pun ok...leh amik video sekali..."Dia tunjuk Webcam dia tengah cas...tp aku ni mmg malas nak hangkut bende2 besar..."alah..camera jerk ok dah,kecik sket...malas aku nak angkut..."Tapi x lak aku check condition camera tu macammana....tu yang menyebabkan aku frust....aku frust sgt,h/p camera pun x ada...en suami kan baru lepas accident...h/p temporary pun sekadar h/p biasa...masa ni la terpikir...ada lappy ker not..u have to get h/p with camera to...sebab nye...macam ni la...situasi dapat diselamatkan kalau ada h/p camera...motiff..."en.asben,u x beli i blackberry pun x per...nokia c3 pun ok...RM500 ajer..wakakak".

  Kerana frust aku "keras" kat sana.Ekceli ni 1st time aku join aktiviti Family Day En.Asben...kawin da 4tahun...ni la 1st time aku bersetuju ikut family day En.Asben.Tu pun antara sebab naper aku "keras " kat sana.Aku x bercampur sgt dgn org yang aku x kenal...buruk perangai kan...da la dtg family day org...pastu menyombong....bukan sombong,pemalu ler...hehe

  Aku nengok yang mana Asben jer yang keje kat Airod,si isteri mesti buat hal masing2...yg peramah pun yang mana mmg selalu berkepit dgn Asben dorg kehulu kehilir...sampai kengkawan pun leh kenai tu wife sipolan ni,si polan tu...Aku???...sorry...mmg aku leh jamin,x der sapa kenal dgn aku kalau bertembung pun...so nak wat hal senang kan...hahahah...melawak jer,suamiku...kekasihku tau.

  Boleh tahan meriah la...x best time lucky draw,My En.Asben x lucky pun...keje dah masuk 11thn...tp hampeh...aper x hampeh...susah nak tunjuk muka time family day...tu la akibatnyer...sapa salahkan...harap hadiah main game jer laa...huhu...layan jer lahhh..aku nak hapdate gambar En.Asben dan kengkawan beratur kat game bebudak pun x dapat...yer kengkawan...buruk perangai...tp family day untuk happy kan...layan jer lah...mas ni lah employee nak release tension lagi2 org2 yg bekerja kat Aircraft side ni kan...kan...kan...

 Aku tetap kecewa...x dpat bg gambar yg memuaskan,habes aper aku nak update...gambar x ada...so x syok la...aku cumer leh cerita,aku pegi Family day En.asben...kat FRIM,Kepong...aku tunjuk gambar yang aku dapat cilok sket dari memember Airod En.Asben..(jgn saman saya...saya nak gambar jerk)..layan k....

**persembahan Abon & Ali Mamak...yang sgt mencuit hati,paham2 jerlaa...pelawak veteran**

**Acara tarik tali antara staff dan committe member..staff menang...**

**Tan Sri melepaskan burung merpati...masa ni aku dengr dorang cakap pembebasan...tp aku x paham sgt...**

  Insyaallah...lain kali x akan berulang kesilapan macam ni...umur panjang,masih ada lain kali...coz En.Asben berkhidmat untuk Airod selagi hayatnye masih ada,macamtulah kata2 nyer...wallahua'lam...


Friday, December 17, 2010

Nasi Lemak Royal

  Pernah dengar pasal Nasi Lemak Royal??...x pernah...ekcelli...certain place panggil Nasi Kandar Royal...tp aku dah biasa dgn nasi lemak royal...aku pun sebenarnya dah hampir lupa dgn nasi lemak royal ni,almaklumlah...da lama sgt x pekena.

  Dulu aku tinggal Kedah lepas kahwin,adalah dlm 4 tahun,lama x...kat kedah bukan macam KL...selera dorang pun lain,pilihan makanan x banyak..majoriti kedai makan jual char kuew teow,laksa utara...mee sup utara...pastu beratur kedai2 tomyam.Aku ni tekak org jawa...mesti nak makan pedas2..En.Asben lah kenalkan dgn nasi lemak royal kat Jitra.Hehe...terbaeekk wokk.Lepas tu menu aku kalau x masak,nasi lemak royal...harga berpatutan...tau x biasanya nasi kandar mahal..kalau x sepinggan cecah 9hengget jgn panggil nasi kandar...lauk yang sama...ayam goreng,limpa,nasi tambah  kat nasi lemak royal cuma 6hengget...nasi kandar lain,haremm...x dapat ok.

  Feberet En.Asben...hari2 pun x per...tambah2 time lunch...prengggg...pecut motor dari Airod ker Pekan Jitra...hehe...nasi tambah,lauk ayam ngan limpa...kuah banjir...air teh 'o' ais...aku hafal dah manu asben aku...


** sedap makan macam ni...baru terasa..pedas2...perghh..layan kan..**


** tengok orang beratur....nyum..nyum..terlioq tau**


**nasi bersusun sentiasa**


**pelita pun kalah...jgn marah Mr.Pelita...awak sgt mahal sebab awak dah international...harga awak pun international...i dont like,(gambar kene kecik...nanti kene saman aku...wakakak)"


  Tenkyu to my fren cidazam sebab mengembalikan memori aku dan suami kat Jitra,Kedah...tapi yang x best nyer...aku nak makan nasi lemak royal sekarang ni...mana nak cari wokkk....waaaaaaaaaaa.....


Aku dan Samosa x boleh dipisahkan.

  Ingat tak entry aku pasal kasih En Asben dan samosa ayam tu...hehe...kan aku cakap kalau rezeki da tertulis ada mmg ada kan,cam biasalah...sebab kete kat bengkel lagi so balik keje still dgn transport awam.Balik keje kul 6pm...entah naper sekali lagi karipap ayam muncul dalam kotak pikiran.Korang tau x betapa jauh aku kene jalan dari opis ker bustop?...ha sila teka...lebih kurang 100m laa...jauh x??pada aku yg x suker exercise mmg jauh ok...adik aku lak,dia x boleh dok diam saja...dia mesti nak makan,sebokla tgh tunggu bas nak cari "geget2"...haa tau tak geget2 tu aper?...hehe..geget2 tu bahasa untuk menggantikan kudap-kudap  makanan ringan.

** ni la ruper geget2 **

  Dlm dia sebok dok berkira2 nak geget2 apa...tetiba...'ting'...tergambar samosa ayam...agak mustahil la nak dapat memandangkan sampai klang mesti kul 7.30pm...kuih mesti dah habis...kan aku ada cakap kedai tu tutup kul 7pm...hampa gak la memandangkan percent untuk dapat makan sekalilagi tipis...tp dlm hati kuat mengatakan aku akan dapat ok...so hari selasa...aku kuar ofis sharp kul 6pm x nak terlepas bas mini kul 6pm tu,dapatlah aku sampai klang awal...hampa...bas mini terlewat,mungkin sebab hujan.

 Hari Rabu kuar opis sharp 6pm...bas pun naik awal..dan u oll guess what?...aku sampai Klang awal kul 6.45pm ok...hati bunga2...dalam kepala...karipap 3 segi...karipap 3 segi...langkah laju,sampai adik aku terkial2 nak mengejor langkah aku....sampai kat kedai kuih tu...owhh no...tinggal keropok leko dan kuih masalodeh...aku x ceria mcm tadi,adik aku sengih jerk...xper esok masih ada...(semangat kental ok).

  Hari Khamis...terlewat 5minit kuar opis...tp x la terlepas bas...dalam kepala focus karipap 3 segi,hehe...sampai Klang kul 7.10pm...agak hampa gak la...dlm kepala da leh agak kedai tutup...tp dlm hati kuat mengatakan aku akan dapat makan karipap 3 segi...tp ada masalh lain lak,aku x ada duit kecik...paling kecik RM5...xkan aku nak bayar kuih dgn RM100,aku mmg nekad kalau ada aku nak beli 5...sebijik RM1...kalau aku pakai RM5 tu...xkan nak bayar tambang bas dgn RM100 kot...owhh no...nampaknyer beli 2 atau 3 ketul jerla...

 Korang tau x betapa feberetnyer kuih tu kat aku selang 3kedai lagi aku dah nampak "muncung" karipap 3segi tu...huahuahua...aku dapat,tp aku nampak satu jer...jadilah,satu pun satu lah...lepas kan mengidam...laju langkah aku...adik aku tunggu kat bas,x larat nak layan "gila" kak long dia...sampai kat situ...owhh no...(sekali lagi)...ader 4 ketul...wow...x banyak citer kuarkan RM5 dgn mata bersinar...ada belen sengget kan...hah...cukuplah tambang bas...hehe...kan da cakap kalau ada rezeki kita,aderkan...usaha tangga kejayaan...

  Sampai umah dgn bangga dan gembira berceerita kat en asben...yang aku "mencapai kejayaan" besar..huahuahu...yerkan...yerkan...?setuju x...1biji untuk adik aku yg bersabar dgn aku...1biji untuk en asben coz dia pun dah mula suka karipap 3 segi tu...2 biji untuk aku...ahakss...(buruk lantak)..eyy..kemestian ok...5 ketul letak depan mata pun aku leh habeskan tanpa pelawa saper2 ok...



  Pastu kami berdua makan dgn romantik sekali...sambil on9...heheh..


Thursday, December 16, 2010

Danish ditimpa motor

  Kesian putera kecik aku...dah jatuh di timpa motor,noty...suka panjat2.Marah x nak dengar....kan da lebam kat tulang keting.Kete still kat bengkel,so maknanya aku balik sendiri naik bas...kiranya Danish ngan en.asben tunggu aku balik ler tu.Sambil2 isap rokok en asben layan jerk Danish...Danish mmg pantang nampak motor....mesti nak panjat.Tegah ler camana...x pernah dia amik port.Almaklumlah...dari kecik en asben mmg dah bawk dia naik motor,akibatnyer...dia lebih teruja dgn motor.Reti lak tu menggayakan aksi mat rempit.

  Aku sampi depan pagar x nampak motor...ingat tuan motor da amik motor,jeling kat tepi rumah x nampak pun kereta...aik,en asben kuar ker...dlm dok tercari2 aku nampak en asben dengan Danish dok tepi akuarium....tempat kitorg wat bbq.Danish menangis...nampak aku tambah sedan ler...mengadu...en asben cakap jatuh motor...huh...patutla x nampak motor,en asben da larikan kat tengah laman...sian putera kecik aku...da le kecik comel kene timpa motor lak.Cuba bayangkan punya berat motor kriss200 tue...


**Kriss 200**

  Aku tanya...nak panjat lagi...dia geleng dengan muka sedih,nak cakap x pandai...buat muka jerla,masuk umah konon2 sapu ubat.En asben ler layan....ermm...kejap jer,hilang sakit,Ahmad Danish Iman melompat lagi...main lawan2 lak...jadi transformer lak....tu la anak lelaki...hilang sakit,hilang rasa takot...lompat lagi...sok dia lupa...dia tetap buat benda yang sama.Hmmm... dialah penawar luka aku...penghibur aku...balik keje cari Danish dulu...baru sambung wat keje...luv u with all my heart,DEAR...

Tuesday, December 14, 2010

Nak kongsi cerita

 Entry ni bukan kes nak menagih simpati orang,sesaja nak bercerita...ngomel2...yer arr...nak ada hapdate blog ni bukan senang memandangkan aku diantara org yang  sgt bz kat opis...(heh...bz la sgt,boss nengok,sure gelak guling2)yerla...lebih kurang la...naknyer kalau hujung2 bulan kan...nak closed acct.time tu la aku received phone call x terhingga.

 Erkk..aku bukan nak citer pasal keje aku yang mmg x pernah habes2 kat opis pun...cuma kongsi sikit citer ngan viewer...dari last entry aku yang aku dok war2 kan "aku dah berisi" tu...sampai laa pun aku x p check kesahihannya...x tau naper.Aku gembira kalau betul2 aku ada isi...tp kalau x ada pun x apa memandangkan aku mmg x rancang untuk "bercahaya mata" dlm waktu ni.Jadi disebabkan perasaan tu kot aku x dapat keputusan positif every time aku wat urine test "sendiri"...ekcelli da 2 kali ok aku test sendiri...result...sama,negatif...tp aku dapat rasa sikit perubahan...walau x ketara.

  Macam masa aku mengandung pertama gak la,breast x sakit tp x selesa bila pakai bra,tummy da rasa kejang2...bila meniarap x selesa...makan x leh lebih...ikut selera,pinggang sakit2.Tapi selagi aku x confirm ngan dokter aku mmg "berisi" aku malas nak amik portkan.Tapi aku mmg dah x datang bulan since aftter raya lagi...maknenyer?makna yg sesamar...owhh harus aku pegi jumper pn.dokter ni untuk lebih sahih.

  Info mom aku...dulu waktu dia mengandungkan adik aku yang nombor 4 pun cam tu,dah masuk 4 bulan baru dapat tau mom mengandung,itupun after scan...pastu hari tu masa maklong wat bbq sambut kak imah balik dari london sekali ngan bday ilhan..kak imah terkezut tengok aku sgt berisi....heheh,tengok jer...jgn komen paper...pasal aku tgh dilemma...so aku story kat dia,experience dia lebih kurang dgn mom gak....3 bulan baru dpt tu dah ada isi,sebab p scan gak...sebab buat pregnancy test result 2 kali sendiri tetap negatif...adakah aku seperti mereka.Kak imah advice p scan jerk....errrk..scan?...Dalam kepala Klinik Razana...owhh...mmg kene scan la ni.Hah aper tunggu...sama2 kita wait for d result...




"Patah Kaki..."

 "Patah kaki..."...lagi sekali...bukan patah kaki aku...kete masuk workshop lagi,lagi tahu...selang sebulan masuk bengkel....aku ingat mula2 pasal aircond,Ogos 2010..kopak..RM900...pastu bulan October'2010...hangus RM1500...ada yang x beres kat sini ok...ni bulan November'2010...RM900 - 1000 lagi...gear box nak kene tukar seketul...hello...what the hell...bengang,nak tukar kete?oopss...en asben x setuju,belanja sedia ada pun belum beres tahu...nak tambah hutang lak...owhh no...ada lak yang kene "fire"...huhu,x mo...x mo...



  Nasib baik en asben dah member ngan budak bengkel,kete parking bengkel...bebudak tu kasik pinjam motor,tp motor jer lah kan...lelebih kang harus kene kuar duit untuk sewa kenderaan ...ok.So every morning kitorang naik motor lah g kerje...azab tau...satu,coz dah lama x naik motor...lama gila(kat kedah biasalah naik motor...sebab p keje pun 10minit jer perjalanan...maksud aku untuk perjalanan jauh...)dahlah perjalanan ke tempat keje amik masa 40minit...ikut highway,kalau ikut jalan biasa...kematu...dgn traffic light,dgn sesak penuh kereta...and sila tahu aku sgt takot naik motor dgn bersesak kat jalanraya sebab aku pernah xcident...tercampak kat tgh highway..maser muda2 la...owhh,kenangan pahit.

  Keduanya..aku ngan en asben sesama "comel"...naik kris...aku rasa kriss tu pun cam x larat jerk nak gerak,tambah2 tang naik bukit...giler kentang,rasa en asben dah pulas minyak abes tuh...kat situ jerk aku rasa...rasa nak turun jerk dari motor..malu,da berat...x taula..mmg da berat ker...pasal berat dose...dua2 pun yer kot..hehe...

 Last but not least sebab baru2 en.asben xcident naik motor org langgar...jadi itu lebih menakotkan aku...tp nak buat macammaner kan...buat masa ni,pakailah motor dulu,pakai kete cam tu lah...kalau x xcident...dia meragam tang lain.

  Tapi En.asben pun satu,dulu time kat Kedah..maintainance kereta sgt terjaga...rajin jer ke bengkel baiki apa yg patut..yang x patut tukar pun tukar..pindah KL semula...cuci kereta sebulan sekali belum tentu...i was wondering y....skang bila da dtg hal berturut2 cm ni,baru berkira2 untuk buat penjagaan kereta dgn rapi...setelah kopak ribu riban...huhu...

**kalau ada rezeki..kau kan jadi milikku**

Saturday, December 11, 2010

Kasih Asben dan Samosa Ayam.....

  Korang tau kat sebelah tu gambar kuih aper....haaa,tu gambar kuih samosa and it's my feveret ok.Tak kan ada kat tempat lain,hanya ada di Klang kat "Emporium Makan" lama...ekceli kat tempat lain pun ada tp dorg malas sebab tu x sesedap yang kat klang punye....dorg suka buat pakai kulit popia yang readymade...no no no...samosa korng kene tau,nak sedap kulit kene buat sendiri...sampai hari ni aku x pernah lg jumpa samosa mcm yg kat klang tu kat tempt lain...sila beritahu aku kalau ada di tempat lain ok.

  Bukan mak citer asal samosa ni...tp mmg sgt kene mengena dgn kes samosa ler.Aku dah mmg sgt nak makan samosa ayam kat klang ni,kebetulan hari khamis kene balik sendiri naik bas,coz kete tersadi kat bengkel lagi...masa tunggu bas tu aku dah "berkarang" sampai klang nak singgah gerai samosa....terus terliuq,sampai kt klang lak da kul 7.30 mlm...gerai samosa da tutup...selalu cam tu la...sebab gerai samosa ni kat klang so agak susah sket nak mendapatkan samosa..plus..makcik samosa ni x rajin meniaga setiap hari...(dr dulu mcm tu,tp x tau la skang).Aku pun pujuk hati...x perla,bukan rezeki aku nak mkan samosa.

  Tapi org kata kalau dah rezeki kan...Hari jumaat aku ngan en asben cuti,pegi bank...kete kat bengkel lagi,naik motor la tawaf shah alam...punyalah azab u oll...aku da x larat,tiba-tiba en asben cakap kiter mkn nasik minang kat klang...dlm penat bersinar2 mata aku...dlm hati "samosa ayam"...aku tau la selera minang laki aku klau nak p mkan kat klang tu...kat emporium klng tu la....so kitorg pun shoot g klang.

  Hehe...beli 2 ketul,lepas makan nasi aku kenyang so simpan la kuih tu...sayang lak nak makan habes...sampai kat umah dok sebok sembang ngan mama aku lupa jap pasal samosa...bila teringat aku turun nak p amik...korg tau apa jadi?...meh aku bagi tau...en.asben perantam 2 ketul sekali habes...dier tgh on9 dlm bilik..dlm ekon lak tu...of cos le lpar,die bedal sampai x sedar habes da...sayu hati aku,terus menangis tau x...menangis yg tersesak2 tu...terkujat en asben..."erk...i x sengaja"...dan aku sgt sedih...betul2 sedih.Aku nangis betul....en.asben sarong suar terus kuar p beli...aku terus bersedih bukan marah dier semata pasal samosa tu ok aku nangis sebab....

  1. aku nak sgt makan...sebab nak mencari selalu jgn harap...


  2. aku beli 2 ajer..


  3. maser aku sedar da habis,da kul 6.30...sellu kul 7 kedai dier da tutup,takot kalau en asben ruhing p beli pun x dapat....


  4. sabtu public holiday,ahad dier cuti...so bile aku nak mendapat lagi...nak tunggu kebetulan p kesana pun amik masa agak berbulan ok....

  Tapi bila en.suami kuar rasa serba salah lak...tp nak jugak kuih tu....1 jam lepas tu en.suami balik dgn 5 ketul kuih samosa aku...aku sedih gak...terharu ok...sebab rezeki aku dpt mkn....rezeki en asben da kul 7 lebih pun makcik tu masih goreng yang baru....haaa...kan aku dah kata...kalau rezeki aku ada...inyaallah aku dapat....pada en suami...aku say "thank u dear..."..berbunga 2 hati makan samosa ayam aku...5 ketul kau....siap tanyer..."naper x beli lebih...kalau dier goreng banyak,bukan senang nak suh u p beli..."ayat bersambuang...dier jeling aku...diam,jgn cakap paper lagi.Nanti dier jadi hijau...saper nak jawab...hehe

  what eve it is....i luv u dear...i know u love me too....sebenarnyer dier terkejut sebab aku x pernah nak nangis bagai kalau dia habeskan aper aku nak makan,tu pun tindakan spontan dier...terus kuar g beli....hehe...korang2 sila tahu...samosa ayam tu feveret aku,dah lame carik lak tu...harus la aku bertukar cengeng on the spot....

Thursday, December 09, 2010

Burger Special

  Burger special?...aper yang special.....?ehehe...sila jgn jgn jeles dgn aku ok...dari semalm aku teringin gara-gara status adik ipar aku yg kekenyangan makan burger special kat fb....semalam harus ku merajuk,sebab en.asben malas nk cari burger special aku,alasan da mlm...KL mana pernah tido mlm...tp malas nak gadoh..."buat muka" jer...tido sorg2...tanda protes(setengah jam jer...pastu terhegeh2 cari en asben gak...heheh).

  Dan malam ni actually g pasar mlm jerk...kerana semalam missed burger special,hari ni en.asben ajak pegi pasar mlm...terus setuju..."i ikut..." dan dan...selalunyer aku cari alasan x nak pegi...malas nak bersesak2 der...tau jer laa keadaan pasar mlm...dok umah tunggu order lebih bagus.

  Ronda2 setakat beli yg patut...ps2 terus order en.asben pegi gerai burger Otai...sampai2 kat situ..ader burger baru,x teruja pun sebab aku mengidam burger special....terus order "dek...burger special,daging tarok cheese satu yerk...garing2 tau..."en.asben sengih jer,cakap banyak kang bini wat muka,sengih jer ler tanda paham(i tau i manyak songeh ok)...dan ketika tgh hapdet blog burger special ni sambil makan burger special aku tgh2 mlm...makan sorg2...nyum...nyum...sgt puas hati aku dapat burger special..kiss en asben...i luv u...(da dapat burger special,i luv u ler...kene panah petir tau laa...wink..wink)

**hiasan jer...burger special**

Monday, December 06, 2010

Disember 2010

  Disember 2010...hehe..aper ader dengan entry ni?x der pape pun yang special tp aku mmg suka dgn "akhir tahun" nih...suker naper....hehe...pasal dah akhir tahun...pas tu kite sambut new year....tahun baru yer sume.

** testing...testing...1 2 3...**

  Semangat gaban....sila kira dari sekarang,harus ku ingat kan en.asben tentang aniversary kami yang 2 kali tu...erk...kene sambut 2 kali gak ker....hehe...jawapan ku....mesti...dan di wajibkan..kejam punye isteri,ni kes nak hadiah ler nih....owhhh...sesungguhnyer,sila tahu....saya bersusah payah...ni nak citer....nak citer ker?nanti kate menjaja citer lak...erkkk...dose kan?tapi niat hati bukan nak jaja cerita...rase2 isteri kat luar sana pun setuju ngan aku kot....yer ke...x kira,nak citer gak....

  Kalau en asben tanye napa kene celebrate 2 kali...aper yang susah2 sgt...saya jawab...duit u abes bukan kat saper2,kat i kan...i ni saper?wife tercenta u kan...uhuk!!klu bukan pada i pada saper kan?celebrate new year sbg aniversary pertemuan kita...sebab pertemuan kita tu ada kenangan...kenangan nak jatuh longkang....sampai skang u kata i yg gilakan u an...an...an...i x kira asalkan i dpt present...wink...wink...2nd anniversary tu of cos untuk our marriage lah kan...mesti jugak....

  Ni aku punyer citer tau...bukan korang,so jgn lak ada yang kater aku giler lak...masing2 nyer punya pandangan kan....Setiap kali asben tanye naper nak bazir2 celebrate sampai 2 kali anniversary...birthday lagi...hadiah lagi...pastu birthday anak lak....siap party bagai...bukan nak show off aku mampu...tp pada aku..."pada aku ok"...selagi asben masih sayang dan aku masih di ruang hati mesti kita mintak sampai berkali2 celebrate pun dier x kisah w/pun ader rungutan kecik kat belakang...kalau dier enjoy it wont be a big deal for anyone kan?Hadiah mmg aku mintak...tp asben selama ni bagi kalau dia mampu...aku pun x la minta bukan2...tp nanti nak minta rumah sebijik...keta sebijik...hehe...mampu?insyaallah....dia da bg sebijik w/pun 2nd hand aku tetap bersyukur sebab dia masih lagi menyayangi aku.Aku bukan material walaupun x apa kalau begitu...perempuan kan....mestila

  Ntah kan esok...entahkan lusa...tiba2 allah s.w.t amik balik nikmat yang Dia beri....kasih sayang suami aku takat ni shj....maser tu aku aper pun x ada,kalau Allah amik pergi nyawa dier kita x leh buat apa...kalau kasih beralih arah...ke mahkluk tuhan paling seksi...sapa nak jawab kak jah?ngange jer ler....(mintak dijauhkan)setakat ni alhamdulillah...bukan aku tak caya asben sendiri tp kemungkinan tu ada kan....sekarang dier tgh syg,tgh i lev u...i miss u...aku bukan makin solid mcm  dulu...haa...aper kes....tp...ada tp jugak.

  Asben aku sgt pemurah hati,kalau mintak dier x bagi bukan sebab dier x sayang atau dier kedekut...tu maknanyer duit belum ader....kalau mintak dier merungut2 bukan sebab dier x nak kasi....benda tu x ada keperluannya...dan setakat ni belum ada permintaan yang x tertunai lagi....kalau camtu   "i nak umah sebijik tahun ni....x yah besar sgt setakat boleh wat swimming pool kat sebelah pun dah ok..."....ngehngehngeh...haiyak...cucu panglima wi bukak langkah silat....cucu alwi da lari lintang pukang....


**terus bukak langkah silat...**


Kembali Bekerja

  Sekian lama...(mcm lama sgt,mc jer pun)...kembali semula bekerja,x pernah cuti lama cam ni kan....abes tuh demam an....sampai2 opis,bebudak operation dah macam sawan.Besalah....bebudak operation ni sgt bersemangat x kira di waktu ape pun....org lain layan jiwang dorg terkinja2....org lain layan blues....dorang masih terkinja2,org lain dah balik nak tido dorg tetap mcm tu......Dorg mmg begitu,sejak azali.Experience aku ngan opis ni mcm tu la...."BADI" kot...badi tension bekerja....

  Aku....pepagi sebelum menghapdate blog aku dah mual2 semacam,nak muntah ada...nak pitam ada....segala mcm....perut kosong,dlm kepala dok karang nak b'pes aper....duit x baper nak ader....hehe,nak pau saper ekk...bukan selalu pau org ni,tu yg blurr x tau nak pau saper....lupe nak mintak belanja kat en.asben....hmmm,tunggu adik aku jer laa,per lagi.

  Ah..hah...dalam kepala...tosei cheese...yes,terus kecur liur.....tosei cheese jer pun kan....ahaks.Lama x pekena tosei cheese En.Rafi Bistro kat belakang tuh.Check duit dlm wallet...ok....boleh laa tu...lebih dari cukup kalau takat tosei cheese 2keping der.....aper de hal..set...cari no telefon En.Rafi lak.....alooo...aku tertinggal kunci drawer kat dlm handbag lagi satu...ni malas tukar2 handbag ni.....bengang....camaner nak amik no tepon En.Rafi Bistro ni,perut d nyanyi2.....jap g menanges lak....ayooo...how la boleh lupe pasal kunci drawer ni....Ni kes malas bawak banyak beg ler nih.Konon2 nak bawak beg lappy jerk...akibatnyer,kunci drawer tertinggal...tunggu la lagi ofis mate aku dtg bawak spare key lak....

  Order Tosei cheese dulu....perut da nyayi2 lapar.aku pun nyayi2 dulu hilangkan lapar.....tosei cheese dua yer mamak....harus lepas rindu kat tosei  cheese En.Bistro......Selamat Bersarapan kengkawan....

**tosei cheese-terbaik wokk!!**


 

Sunday, December 05, 2010

Mengidam

  Hehe...aku mengidam....mcm confirm jerk ader isi,tengok tu teringin....tengok tang ni teringin.....tp yg ni mmg betul2 teringin.Sebelum aku dapat tau aku dah ada isi aku mmg beriya2 cari.....maner nak jumper lamb shank paling sedap..dulu aku biasa mkn kat Restaurant Garden Terrace kat Holiday Inn Glenmarie....tiba2 teringat,sampai hari ni belum dapat makan lagi....mana nak cari Lamb Shank?aku mmg sgt teringin....

**lamb shank**
  

  Tengok gambar pun dah kecur liuq....sapa nak bawak aku p makan lamb shank ni?En.Asben?Kalau p ngan En.Asben x leh makan lebih apa yg aku nak....lebih....maksudnyer....plus2 side order,hehe...mestila kene ader side order kan..baru selera nak makan...baruler namanyer makan (makan ker melantak?)what eva....aku cuma nak menikmati masakan western tu....kene ada feel baru syok nak makan....tengok menu yang ni plak...hehe...

**whooper from burger king**

  Menarik kan...kan...kan...kan......tambah lagi....ekkk...

**side order ; onion ring**

  Sedapkan...kan...kan...kan...tau tak,sebab x dapat makan lamb shank ku sanggup perabis duit kat burger king,mmmm...Mc'D not realy gud as Burger King...pada aku laa...ni bukan ruangan kutuk Mc'D yer.Opinion aku...but aku still makn Mc'D ok...tp bukan peminat,thats all.Jom kiter tengok aper lagi yang sedap....

**super supreme from pizza hut**

  Yeszzaaa....tu dia....hallo,so tempting....ohhh pleaseeeeeeeeeeeee...my Lamb Shank....when can i get my Lamb Shank.....ohh..my Lamb Shank.......neeeenooooooo....


Demam Berisi....

**sekadar gambar hiasan....my fav cartoon**

  Baru baik demam actually...mula2 aku sihat walafiat...ulang alik ker DEMC hantar anak.Danish yang beriya demam,sampai badan lembik lemah longlai....lebih 4 hari,last saturday en.asbend bawak kami ikut dier latihan menembak kat Tana Mera Paint Ball kt sg.buluh.Aku ok lagi time tue...tp Danish nampak betul2 x sihat.So balik dari paintball kitorg straight away ker DEMC.Danish amik darah takot kene denggi sebab dah demam dekat seminggu...balik dier da terus tido,so aku x la sempat bg makan ubat.Esok nak p amik darah dier lg kat DEMC.
  En.Asben pun dah tergolek,aku pun agak keletihan,tp mata x leh tido...layan blog ler kejap...x tau bila terlelap....esok pg bangun aku yg demam,demam panas ok....muntah2.Pegi hospitl bawak Danish p amik darah...Danish lak semalam yang lemah sgt tetiba sihat,ceria....x demam pun.Aku da mula menggigil.So dipendekkan cerita,demam tinggi cecah ke 40,membuatkan badan aku menggigil.Dr. bagi mc for Monday...balik terus tido.
 Tuesday pun MC masih x larat....hari rabu ok sket,mak aku bawak p umah mak mertua adik aku si shikin kat kuala selangor berurut.Aku p jerla...lgpun da lama x urut badan.Sebelum urut tu makcik tu dah hint2 aku demam sebab mabuk...tp aku x amik port pun....tengah urut dier raser perut ku sekali...bidan kan of cos tu,tapi sebab aku baru lepas makan,so dier x dapat rasa tepat...tp dpt rasa gak larr.
  Memamg aku dah x dtg bulan lg...belum ker...mmg x ker sebab dah "tersangkut" kan...x tau lerr...kalau ader aku ok jer....x ler excited sgt...okla kan...umur pun dah meningkat,biler lg nak tambah.Sekarangler kan....hehe...
  Alhamdulillah....tp kene g check gak untuk kesahihan kan...ooopsss...pas tu aku terpikir lak,nak bersalin nanti...pastu cuti bersalin...pastu nk letak anak kat saper,kat maner....shopping baby lagi pulak...aku nak pindah dah...alamak....mencabar ni....aku boleh ker.....owhhh nooo....

**i am so puzzle...**



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...