Monday, November 22, 2010

budak opis...

  Keje ngan org "mereng"aku pun ikut mereng...haishh..cuba bayang kan....ting...korang bayangkan,bukan aku...aku dah tentu dlm citer neh...


sekadar gambar hiasan...

  Hari tu aku dikata menyihir dier...sihir boss?...sihir laki aku?....sihir org kat dlm opis?...sebab tu semua dengar cakap aku.Budak baru...keje baru 2 minggu...dah berani kuar statement maut seyh...mmg nak maut.Aku boleh cool lagi kan...giler aku kan...kalau korang????
  Aku sentiasa bersangka baik dgn org...chet...podahhhh...x ada makner aku cool....tp mengamok pun idok...pada yg menyampaikan aku cakap,seronok la ko kan....pada yang berkata (budak baru) aku aku sound jugak larr...tp sebab dier ni kategori manusia bertopeng kulit b**i...mmg x ada perasaan malu atau bersalah.Boleh lak dier cakap "aku tak cakap pun macam tu,dier yang cakap dier boleh kata aku yang cakap pulak..." lepas tu dier g jumper budak yang menyampaikan berita "sihir" kat aku tu dier leh pulak sound budak tuh..."ko cakap aper kat aisyah ker aper yg akak cakap...naper ko cakap mcm tu?ko x tau aisyah tu kalau marah camaner..."...hoh...boleh pulak.Da tau aku camaner tp masih ingin carik pasal.
  For ur info...dak baru nih x laa baru sgt,dulu dier kerja dgn company ni gak tp branch JB,dier berenti JB pasal kes camni ler...mencari pasal...dier balik kampung,Terengganu...agaknyer memang jiwa dan raga untuk S****t...dier call every branch nak pakai org x...tuptap..branch aku nak pakai org,maser tu aku bekerja dgn branch Klang...aku dgn hati baik...x pernah berperansangka buruk ngan org kan,ajak dier keje kat Klang.
   Dipendekkan cerita dier kerja kat Klang sebab aku beriya2 pujuk org HR kesian kat dier dah menganggur...org citer aper pasal dier aku x amik pusing.

aku x tau dier mcm maner...dan x nak amik tau...hehe

  Tapi maser tu aku keje ngan dier x lama,aku berenti...keje kat opis lain,tp still baik dengan dier,dengar masalah dier....tp org kat opis lama da berbakul citer macam2 pasal dier...termasuk "adik ipar" dier (maser tu lomjadi adik ipar g)..aku ignore jer...aku mmg macam tu...lama gak aku x jumper dier.Aku berkahwin...berpindah ke Kedah...kembali ke KL dan kembali bekerja di opis lama,S****t tu...dgn manager lama yang aku mmg sgt kenal Mr Chai Kim Peng...hehe...(dulu dier ni manjang kene buli).Mula-mula kerje ok...walaupun opis a bit chaos tp situasi sgt baik.Keje no presure,kalo presure pun tang gaji ler(ciput)tp skang gaji ok...situasi lak x ok...selang 3 bulan selepas itu dier kembali bekerja bersama aku dgn alasan kat Citylink tempat baru dier kerja tu teruk....(sebenarnye dier yang teruk)...repunyer dier mmg suker tukar-tukar keje...kalau tempat baru x ok dier akan masuk balik S****t...bila ader tmpt baru,dier berenti lagi...x ok dier balik tmpt lama balik...dah banyak kali,masalah jgn cakap...tp biaq p masalah dier...masalah skang dier suker cari masalah ngan org....

hehe...aku nak tendang ko....


  Tapi skang aku mmg da x peduli pasal dier...walaupun dier wat muker poyo ngan aku(kan aku dah kater muka die tampal kulit B**i...nak rasa per kalau org buat bolayan ker,caci depan muker ker...aku mmg boikot diri dari bercakap dgn dier...buat aper,buang air liur...ckp pasal keje...harus,kang kalau ckap lelebih nanti kalau dier kene gangguan aku gak yang dikater penghantar "hantu raya"...tobatt akak...hehe...ni time tgh menulis nih pun mater dier dok jeling2 pc aku,mater tajam cam musang ko,confirm dier nampak aku tulis aper...hehe...lantakkan...bior dier tau,satu dunia tau aku "marah"!!!!!...


ader aku kisah....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...